Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας αλλά και για τον ρόλο των κοινωνικών δομών στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Όταν μία 37χρονη γυναίκα πάει στον Δήμο της και ζητάει επισιτιστική βοήθεια παίρνοντας 9 σακούλες για τρόφιμα, 8 για τα παιδιά της και μία για εκείνη, τότε ο κοινωνικός λειτουργός που της δίνει τα τρόφιμα πρέπει να σκεφτεί να χτυπήσει το κουδούνι της κεντρικής υπηρεσίας και να πει να πάμε να δούμε εάν είναι καλά, εάν χρειάζεται βοήθεια» εξήγησε η υφυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» μίας οικίας οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να έχει λάβει σχετική εισαγγελική εντολή, την οποία και θα χρειαστεί στην περίπτωση που ο γονέας δεν επιθυμεί να μπει η κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι του. 

Αναφορικά με το 12χρονο κορίτσι και τα αδέρφια της, είπε πως αρχικά πήγαν στο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ύστερα η Εισαγγελία διέταξε τη μεταφορά τους σε ιδιωτική δομή, μέχρις ότου διερευνηθεί αν δύνανται η γιαγιά και η θεία τους να αναλάβουν τη κηδεμονία τους. Ερωτώμενη για το μέλλον της 12χρονης και των αδερφών της, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: 

«Τους δίνουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί από κέντρα ψυχολογικά, δημόσια, από κοινωνικούς λειτουργούς». Ακόμη, η υφυπουργός τόνισε πως ήταν σφάλμα η δημοσιοποίηση της δομής στην οποία φιλοξενείται η ανήλικη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την κάρτα αναπηρίας θα ξεκινήσει την 1η Νοέμβρη να λειτουργεί στην ψηφιακή εφαρμογή wallet του gov.gr. 

Όπως σημείωσε η υπουργός, θα αφορά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω. Και προσέθεσε πως «500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία θα έχουν ένα QR Code», έτσι όταν επισκέπτονται μία δημόσια υπηρεσία, το αρμόδιο άτομο στην είσοδο θα μπορεί σκανάρει τον κωδικό. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης