Αστυνομικοί της Δράμας και της Καβάλας εξιχνίασαν έπειτα από συντονισμένες έρευνες τέσσερις περιπτώσεις απάτης και ισάριθμες απόπειρες εις βάρος ιδιοκτητών χρυσοχοείων στη Δράμα, τη Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες μία γυναίκα και ένας άνδρας, 45 και 50 ετών αντίστοιχα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετέβησαν την 1η Νοεμβρίου σε χρυσοχοεία της Δράμας και την 8η του ίδιου μήνα σε χρυσοχοεία της Καβάλας και της Χρυσούπολης, όπου η γυναίκα προσποιούμενη την πελάτισσα επιχείρησε να πουλήσει αλυσίδες αγνώστου υλικού κατασκευής, τις οποίες παρουσίασε ως χρυσές, εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες.

Οι δυο τους κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά τέσσερις ιδιοκτήτες χρυσοχοείων, πουλώντας τους 12 αλυσίδες και αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 2.410 ευρώ. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν ακόμη τέσσερις φορές, αλλά η πράξη τους έγινε αντιληπτή και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τις 12 αλυσίδες αμέσως μετά τη σύλληψη των δραστών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα αποσταλεί στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών. Ταυτόχρονα, οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης