Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 23 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα και παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο. Κατηγορούνται, ανά περίπτωση, για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ένας πάντως από τους 23 είναι τραυματίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Ο νεαρός οδηγήθηκε ν’ απολογηθεί σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία. 

Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα  για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδός τους στο χώρο των δικαστηρίων. Δεν αποφεύχθηκε μάλιστα η ένταση, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.