Για 8η ημέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, την οποία δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και εκατοντάδες εθελοντές.

Στην διάρκεια της νύχτας η μάχη δόθηκε κυρίως σε δύο μέτωπα στην περιοχή των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και στην περιοχή του χωριού Βατί στη Νότια Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα και 55 οχηματα. Από αέρα συνδράμουν τέσσερα ελικοπτερα και εννέα αεροσκάφη.

Μήνυμα 112 στο Βατί

Την εκκένωση του χωριού Βατί αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μήνυμα 112 στο Γεννάδι 

Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γεννάδι της Ρόδου, ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Λίνδο, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή.

 

 

Μήνυμα 112 σε Λαχανιά και Πλημμύρι

Την εκκένωση του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι αποφάσισε για προληπτικούς λόγους το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ειδοποιηθεί μέσω του 112 να αναχωρήσουν προς το χωριό Απολακκιά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης