Συνελήφθησαν στην περιοχή της Καλαμαριάς από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας πέντε άτομα, ηλικίας 64, 46, 44, 30 και 46 ετών, εις βάρος των οποίων καθώς και ενός 62χρονου που αναζητείται σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε στο κατάστημα του άνδρα που αναζητείται η εγκατάσταση και λειτουργία δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους διενεργούνταν παράνομα παιχνίδια, τα λεγόμενα «φρουτάκια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως ο υπεύθυνος της επιχείρησης, 64 χρόνων, μετέβαλε τις ενδείξεις στις οθόνες των Η/Υ με τη χρήση τηλεχειριστηρίου, ενώ ένας άλλος άνδρας, 30 ετών, χειριζόταν τον κεντρικό υπολογιστή (server) με τον οποίο συνδέονταν οι υπόλοιποι. Επίσης, στο εν λόγω κατάστημα εργαζόταν και μία γυναίκα, 46 χρόνων, στην οποία κατέληγαν τα χρηματικά ποσά που πόνταραν οι θαμώνες.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν ένα τηλεχειριστήριο, τρεις φορητές μονάδες ηλεκτρονικών δεδομένων (usb sticks), τρεις Η/Υ και το χρηματικό ποσό των 11 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ δεν έφεραν και την προβλεπόμενη από τον νόμο ειδική σήμανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης