Η ΕΜΥ ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, διοργανώνει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14 στο Ελληνικό.

Για τον φετινό εορτασμό ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επέλεξε ως κεντρικό θέμα τις «Έξυπνες Υπηρεσίες Καιρού και Κλίματος». Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης από τη 1 το μεσημέρι μέχρι στις 17:00 το απόγευμα, το προσωπικό της Υπηρεσίας, περιμένει το κοινό και τα ΜΜΕ για τους ξεναγήσει στον χώρο της ΕΜΥ και για να τους ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος απευθύνει δεκάδες ερωτήματα στους ανθρώπους της ΕΜΥ σχετικά με το κομμάτι της πρόβλεψης του καιρού.

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς τόνισε ότι «η έγκαιρη προειδοποίηση που επιτυγχάνεται μέσω των συστημάτων παρατήρησης και πρόγνωσης καθώς και η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και του κοινωνικού συνόλου, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Η έξυπνη διαχείριση των κλιματικών εφαρμογών αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας καθώς και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των εφαρμογών που σχετίζονται με τις μετεωρολογικές συνθήκες».