«Οι προκλήσεις της κυβέρνησης εναντίον των ελλήνων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων δεν έχουν τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, καταγγέλλοντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων σήμερα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί τα αντεργατικά μέτρα που, είτε έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει, είτε καθ’ υπόδειξη της τρόικα, είτε εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα που η ίδια εκφράζει.

Ωστόσο, σήμερα, την ημέρα της Συνόδου του ECOFIN, η ελληνική κυβέρνηση θέλοντας να αποδείξει στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «όλα βαίνουν καλώς» επιβάλλει την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων «αν εξαιτίας αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη φίμωση του ελληνικού λαού και καλεί τους εργαζομένους του Λεκανοπεδίου να αντιδράσουν δυναμικά δίνοντας το παρών στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, σήμερα 1η Απριλίου στις 6 μ.μ..