Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 28 συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας σε κατάληψη στη Νομική Σχολή, οι οποίοι με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στην δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτηρίου της Νομικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σε βάρος των 28, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για:

  • Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού
  • Απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • Απείθεια
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, από τις οποίες τρεις από τη Γαλλία, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία από την Αγγλία.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί, συμμετείχαν σύμφωνα με τη δικογραφία στην κατάληψη της Νομικής, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν τη χθεσινή επέμβαση των Αστυνομικών, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητείται η απέλαση των κατηγορούμενων ξένης καταγωγής

Παράλληλα, η Κρατική Ασφάλεια κατέθεσε αίτημα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου οι κατηγορούμενοι ξένης καταγωγής να απελαθούν από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια κρίνει πως πρέπει να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι για λόγους τάξης και ασφάλειας, ώστε να μην μπορέσουν να επιστρέψουν εκ νέου στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης