Βίντεο – φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης – Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας από μέλη της «Χρυσής Αυγής». 10 χρόνια μετά, το 2023 διοργανώθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Πλήθος κόσμου αποτελούμενο από συγγενείς, φίλους και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκε στο Κερατσίνι και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πριν τη συγκέντρωση, η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη λόγω απείθειας.

Πολλές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις προγραμματίστηκαν σε όλη τη χώρα και σταθμοί μετρό είχαν κλείσει ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, για τις 17:30 υπήρχε κάλεσμα φορέων και συλλογικοτήτων για συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, αρχίζοντας από το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» ήταν κλειστοί από τις 15.30 και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, αφού μετά την συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Παράλληλα, κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία υπήρξε στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στην Καμάρα. Στην Πάτρα, το κάλεσμα ήταν για τις 18:00, στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στα Ιωάννινα, κάλεσμα για συγκέντρωση υπήρχε στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 18:00. Ακόμα, στη Λάρισα, το αντιφασιστικό κάλεσμα ήταν επίσης για τις 18:00 στην Παλιά Ιατρική (κτήριο Κατσίγρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης