Στο λιμάνι της Κυλλήνης συνέλαβαν οι αρχές τρεις άνδρες που φέρεται να διέπραξαν σωρεία κλοπών σε εκκλησίες της Κεφαλονιάς, αφαιρώντας τάματα και άλλα αντικείμενα που είχαν εναποθέσει οι πιστοί. Όπως προέκυψε μάλιστα από τις έρευνες των αστυνομικών, οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε Ιερούς Ναούς του νησιού.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 34  και 27 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας κατά την αυτόφωρη διαδικασία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψή τους έγινε την στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το νησί της Κεφαλονιάς, μετά τη διάπραξη των κλοπών. Για τον εντοπισμό τους και τη μετέπειτα σύλληψή τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, οι τρεις δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, μετά την αποβίβασή τους από πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλληνίας-Κυλλήνη.

Αναφορικά με τη δράση των συλληφθέντων, μετά από άμεση αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, διαπιστώθηκε ότι από το βράδυ της Κυριακής 9 Απριλίου έως και το πρωί της Δευτέρας 10 Απριλίου διέρρηξαν επτά Ιερούς Ναούς στην Κεφαλονιά, στις περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα, αφαιρώντας από τους τέσσερις εξ αυτών, πλήθος ταμάτων, κοσμημάτων και το συνολικό χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα, μέρος των οποίων επιστράφηκε στους εφημέριους των Ιερών Ναών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις παραπάνω παράνομες ενέργειες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων δραστών σε έντεκα επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην Κεφαλονιά οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022 αφαιρώντας από τους δέκα εξ αυτών τάματα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Η προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου  και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Πηγή: patrisnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης