Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτίθεται να ιδρύσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Πρόκειται για μια νέα δομή που έχει ως σκοπό τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κοινωνικό – οικονομικό πρόβλημα (τέκνα ανέργων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών, οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών κ.ά.).

Για αυτόν τον λόγο ο δήμος προσκαλεί εκπαιδευτικούς (τελειόφοιτους, αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους) να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή, ενημερώνοντας είτε ηλεκτρονικά (e-mail: pressnaxoy@gmail.com) στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είτε τηλεφωνικά μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η λειτουργία της νέας κοινωνικής δράσης απαιτεί τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθειά αυτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική προσφορά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/οικογένειες θα ενημερωθούν για λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εθελοντών εκπαιδευτικών, με νέα ανακοίνωση.

Το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο Φιλώτι.