Σειρά μηνύσεων κι ασφαλιστικών μέτρων πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ζακυνθίων, για τις υποθέσεις των οικονομικών σκανδάλων που έβλαψαν συνολικά τόσο τον δήμο όσο και τους δημότες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης. Σύμφωνα με τον κ. Μποζίκη, οι μηνύσεις θα στραφούν κατά πρώην δημάρχων, πρώην στελεχών του δήμου, πρώην περιφερειάρχη, καθώς και εναντίον τραπεζών που δανειοδότησαν τον δήμο αλλά και στελεχών τους.

Οι μηνύσεις θα κατατεθούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και χθες το βράδυ ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο επί όλων αυτών που θα συντελεστούν στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια, μια πρόταση του δημάρχου για έκδοση περιοδικού από τον δήμο στάθηκε η αφορμή για τη  σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Αφού, σύμφωνα με την ίδια,  η ενέργεια αυτή είναι είδος σπατάλης, σε μια εποχή που ο δήμος αδυνατεί – όπως είπε – να καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του.

Ωστόσο, με προϋπολογισμό 20 χιλ. ευρώ, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την έκδοση περιοδικού για την ενημέρωση των δημοτών.