Χθες το απόγευμα , η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ΚΟΡΩΝΗ ΙΙ» Ν. Λευκάδας 293 για προσάραξη σκάφους στο νότιο δίαυλο Λευκάδας και για την ύπαρξη ενός επιβαίνοντα ο οποίος δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε ότι το Ι/Φ σκάφος «CHAOS» σημαίας Αγγλίας έχει προσαράξει και ο μοναδικός επιβαίνοντας (48χρονος αλλοδαπός) είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον πιθανόν από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής και με την συνδρομή ιδιωτικού σκάφους ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στη μαρίνα Λευκάδας και εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το «CHAOS» αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Α/Κ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ. Λευκάδας 44 και μεταφέρθηκε με ιδία μέσα ασφαλώς στη μαρίνα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CHAOS» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου