Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του υπεύθυνου της μονάδας ψυχικής υγείας Λασιθίου με αφορμή τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, όταν μέλη του Blue Horizon, τον έσπρωξαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο ψυχίατρος Μανώλης Καναβάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κοινωνική υπηρεσία είχε από καιρό ενημερώσει το λιμεναρχείο της Κρήτης για την περίπτωση του Αντώνη Καρυώτη. Συγκεκριμένα ο επιστημονικά υπεύθυνος της ΚΜΨΥ του Λασιθίου, ψυχίατρος  Μανώλης Καναβάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 τόνισε για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, που τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon πως: «Ήταν ένα άκακο παιδί. Δεν έκανε κακό σε κανέναν. Αν έκανε κάτι κακό, θα το προκαλούσε ο ίδιος στον εαυτό του, αλλά όχι όμως σε άλλον άνθρωπο. Του άρεσαν πολύ τα ταξίδια και εμείς επειδή γνωρίζαμε ποιος είναι ο Αντώνης πρέπει να σας πω πως είχαμε ενημερώσει και το λιμεναρχείο να τον προσέχουν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, η κοινωνική λειτουργός είχε επικοινωνήσει με το λιμεναρχείο προκειμένου να προσέχουν τον Αντώνη. «Έχω την αίσθηση για το γεγονός που έγινε, επειδή δεν ήταν κυριλάτος και επώνυμος, αντιμετωπίστηκε με έναν τρόπο, δηλαδή επειδή φαίνεται διαφορετικός, του φερόμαστε και αντίστοιχα».

«Η διαφορετικότητα παράγει συμπεριφορά»

Ο ψυχίατρος τόνισε πως η διαφορετικότητα παράγει μια συμπεριφορά από τους άλλους «οι οποίοι στρέφονται εναντίον του ανθρώπου». «Αν ήταν ένας κυριλάτος θα τον έβαζαν μέσα» πρόσθεσε. «Η διαφορετικότητα παράγει συμπεριφορές οι οποίες σκοτώνουν» ανέφερε ακόμη. Σημείωσε δε πως αυτήν την διαφορετικότητα την συναντάμε και στα δημόσια νοσοκομεία και κατήγγειλε πως αντίστοιχοι θάνατοι έχουν συμβεί και σε δημόσια νοσοκομεία. «Όταν το υγειονομικό προσωπικό δεν στέκεται ισότιμα απέναντι σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας, πεθαίνουν».

Όπως είπε η συμπεριφορά των ναυτικών στο θάνατο του Αντώνη «δεν στέκεται ισότιμα αλλά ανισόρροπα». «Δεν σου δίνω τη σημασία που πρέπει γιατί είσαι αυτός» σχολίασε ο ψυχίατρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε λόγο για «σαπίλα που έχει διαβρώσει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα». «Τα καρκινώματα είναι τεράστια. Ο πολίτης δεν έχει προστασία» , ανέφερε.  «Αν καταγγείλεις είσαι διωκόμενος» είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως «η κανονικότητα που πάει να περάσει είναι η μη κανονικότητα».

Για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας σχολίασε πως έπρεπε να είχε παραιτηθεί και πως η συμπεριφορά είναι αδικαιολόγητη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης