Ρύθμιση για την ένταξη των «προσωρινών» ενεργειακών επιθεωρητών στο «οριστικό» μητρώο, προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η ένταξη των μηχανικών στο «οριστικό» μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών, που αποτελεί και αίτημα των προέδρων επιστημονικών συλλόγων διπλωματούχων μηχανικών, οι οποίοι είχαν ζητήσει παράταση για τους μηχανικούς της προηγούμενης φάσης λειτουργίας του μητρώου, προκειμένου να εξετασθούν τα δικαιολογητικά τους χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διενέργεια των ενεργειακών επιθεωρήσεων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ενώ, όπως σημείωσε και ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, το αίτημα συντείνει και με τους στόχους του υπουργείου. «Η συγκρότηση “οριστικού” μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών είναι κίνηση εξορθολογισμού της αγοράς και σκοπός της ρύθμισης είναι η δυνατότητα πιστοποίησης ως ενεργειακών επιθεωρητών όσων περισσότερων μηχανικών το επιθυμούν», ανέφερε.

Το αίτημα για την ένταξη στο «οριστικό» μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών, των μηχανικών οι οποίοι είχαν καταχωρηθεί ως «προσωρινοί», υπέβαλαν η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ), κ. Μυρτώ Δεσποτίδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ. – Η), κ. Τάσος Ευσταθίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), κ. Γιώργος Στασινός.