Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών, από το κτήριο της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη, νωρίτερα το Σάββατο και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε και η δεύτερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του κτηρίου, στην οδό Παναιτωλίου, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου. Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ άτομα (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες).

Σύμφωνα με την αστυνομία είχε δοθεί «πράσινο φως» από τον εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση καταγράφηκε από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ρίψη αντικειμένων από τους καταληψίες – Με ειδικά λέιζερ «απαντούν» οι αστυνομικοί

Οι καταληψίες πέταξαν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις ασπίδες τους για προστασία, ενώ χρησιμοποίησαν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Από τη ρίψη των αντικειμένων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Νωρίτερα όπως είχε γίνει γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Στην περιοχή του Κουκακίου από νωρίς είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των αντιεξουσιαστών, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χημικών.

Οι Αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές ατόμων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτηρίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου

«Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, πέντε στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές».

Διαβάστε επίσης: Ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης