Βαρύ το πένθος στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, έπειτα από τον χαμό την περασμένη Κυριακή ενός αγοριού, 1,5 μόλις έτους, το οποίο πνίγηκε σε πισίνα του Κέντρου.

Το αγοράκι, σύμφωνα με το ilialive.gr, έπεσε σε σημείο που υπήρχε νερό σε ύψος 30 εκατοστών, ποσότητα όμως αρκετή για να πνιγεί. H ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα έπειτα από εξέταση στο άψυχο κορμάκι του μικρού διαπίστωσε ότι ο θάνατός του επήλθε από πνιγμό. Ο υπεύθυνος εθελοντών του κέντρου είχε επισημάνει στους αρμόδιους φορείς τους κινδύνους από τις «ανοιχτές» και χωρίς προφύλαξη πισίνες του άλλοτε παραθεριστικού κέντρου LM Village.

Το παιδάκι, που ξέφυγε από τον έλεγχο του πατέρα του, έπεσε στο ρηχό τμήμα της πισίνας, το οποίο είχε καλυφθεί από νερά της βροχής, σε ύψος 30 εκατοστών. Όταν εντοπίστηκε, ήταν αργά, αφού δεν αντιδρούσε στις προσπάθειες των εθελοντών, οι οποίοι του έκαναν μαλάξεις.

Οι δύο γονείς του αγοριού αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, που θα κρίνει σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σε ό,τι αφορά στην κηδεία του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε να γίνει σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα σήμερα. Τα έξοδα μετάβασης των γονέων και κάποιων ατόμων από το κέντρο φιλοξενίας καθώς και της μεταφοράς της σορού του αγοριού καλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία.

Ωστόσο, τελικά, οι γονείς αποφάσισαν να ταφεί το παιδί τους στο νεκροταφείο της Μυρσίνης, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πηγή: ilialive.gr