Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Θεόδωρου Παπαναστασίου, το απόγευμα της Κυριακής, στην Τρίπολη.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στις σχέσεις του θύματος με άλλους επιχειρηματίες της περιοχήςΟ επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του νυχτερινού club «Βailar», εντοπίστηκε νεκρός στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, όπου διατηρούσε το γραφείο του.

Αν και οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την έρευνα θεωρούν πιο πιθανό να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, καθώς το σενάριο ο επιχειρηματίας να έπεσε θύμα ληστείας έχει αποκλειστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι αστυνομικοί στρέφουν την προσοχή τους αφενός στις δραστηριότητες του θύματος και αφετέρου στις σχέσεις που διατηρούσε με άλλους επιχειρηματίες της περιοχής.

Οι καταγγελίες για το ωράριο και τη μουσική

Και αυτό διότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές άλλους ιδιώτες που διατηρούσαν ομοειδή καταστήματα με αφορμή την υπέρβαση του ωραρίου και την αναπαραγωγή μουσικής.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι αρκετές φορές ο Παπαναστασίου έκανε καταγγελίες για άλλα μαγαζιά, επειδή έπαιζαν μέχρι αργά μουσική χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια.

«Βέβαια, οι καταγγελίες γίνονταν και αντίστροφα. Υπήρχαν και φορές που επιχειρηματίες της περιοχής κατήγγειλαν το θύμα. Τις περισσότερες όμως από αυτές το θύμα κατήγγειλε καταστήματα, όπως καφετέριες, τα οποία έμεναν ανοιχτά μέχρι αργά χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Βίντεο από παλαιότερη παρέμβαση του Θεόδωρου Παπαναστασίου σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης στην οποία αναφέρεται στο ωράριο των καταστημάτων της περιοχής…



Η δολοφονία

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Διάβολος», πυροβολήθηκε τρεις φορές.

Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κωτακίδης, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, σημείωσε ότι το θύμα έφερε κακώσεις κεφαλής, θώρακος και άνω άκρου από βολίδα πυροβόλου όπλου, προσθέτοντας ότι παράλληλα είχε και κάποια μικρά χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία όμως δεν ήταν θανατηφόρα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί, όταν ερεύνησαν τη σκηνή του εγκλήματος, δεν εντόπισαν κάλυκες, με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι μάλλον ο δράστης χρησιμοποίησε περίστροφο ή είχε την ψυχραιμία να τους μαζέψει, σε μια προσπάθεια να μην αφήσει κανένα στοιχείο πίσω του.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η μαρτυρία-ντοκουμέντο ενός πολίτη που είδε πρώτος το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία και ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως ανέφερε, ανεβαίνοντας την Ουάσινγκτον για να πάει στο κατάστημά του στην πλατεία Βαλτετσίου, είδε πεσμένο στο οδόστρωμα έναν άνδρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρός, κάλεσε αμέσως τις Αρχές.

Αφού η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στο σημείο, πήγε και ο ίδιος κοντά να δει τι ακριβώς έχει γίνει.

Η μαρτυρία:

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία στην Τρίπολη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης