Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.53 στην περιοχή της Πύλου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 18 χιλιόμετρα νότια, νοτιο-ανατολικά της Πύλου κοντά στην περιοχή Φοινικούντα και 215 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Aισθητός ο σεισμός στη Μεσσηνία

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, από το οποίο μας ενημέρωσαν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς διήρκεσε 10 δευτερόλεπτα και συνοδεύτηκε από έντονο βουητό. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει λάβει κάποιο τηλεφώνημα πολίτη για τυχόν ζημιές.

Επικοινωνήσαμε επίσης και με το Λιμενικό της περιοχής και ανέφεραν ότι όντως η δόνηση ήταν μεγάλη, αλλά ότι πέραν της αρχικής ανησυχίας δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σε τηλεφωνική επαφή με το Κέντρο Υγείας Πύλου, οι υπεύθυνοι μας ανέφεραν πως κάποιοι ένιωσαν τη δόνηση, ενώ ορισμένοι δεν την αισθάνθηκαν.

Πολίτες από την Μεθώνη και την Κορώνη μίλησαν στο zougla.gr


(Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Πύλο)

Μέχρι αυτήν την ώρα (σ.σ.: 15.34) έχουν γίνει τρεις μετασεισμικές δονήσεις της τάξεως των 2,5 – 2,2 – 2,1 Ρίχτερ.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΓΟΥΛΑ:


(Προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

Παρακολουθήστε τους σεισμογράφους που εγκαταστάθηκαν στη Μεσσηνία

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκατέστησε σεισμολογικό δίκτυο στην περιοχή της Μεσσηνίας για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας.

MES1 = Πήδημα
MES2 = Μεθώνη
MES3 = Κυπαρίσσια
MES4 = Σιάμο
ITM = Ιθώμη

Μέσα από το Παρατηρητήριο Σεισμών του zougla.gr μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τη σεισμικότητα σε όλη τη χώρα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα – Φίλιππος Καραμέτος