Στη σύλληψη τεσσάρων μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης την Κυριακή.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 49, 35 και 29 ετών (δύο άνδρες – μία γυναίκα), και έναν 28χρονο υπήκοο Συρίας, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος της Λαχαναγοράς, εντοπίστηκε φορτηγό που οδηγούσε ο 49χρονος συλληφθείς, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 72 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 17 συνοδευόμενα παιδιά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι υπόλοιποι τρεις συνεργοί, προηγούνταν του φορτηγού και ήταν επιφορτισμένο με τον ρόλο του προπομπού, ώστε να ενημερώνεται ο 49χρονος οδηγός για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός των διακινητών ήταν η μεταφορά των αλλοδαπών σε περιοχή του Κιλκίς, απ’ όπου στη συνέχεια θα εξέρχονταν από την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκεκριμένη διακίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόεκυψαν, θα λάμβαναν από κάθε αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των διακινητών και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ, που είχαν δύο εκ των δραστών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης