Μέσα στον Αύγουστο ή ενδεχομένως στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει ο μετωπικός σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του επόμενου μήνα, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος στους χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Η χρέωση θα ανέρχεται στα 40 λεπτά για τα ΙΧ. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο, αποφασίστηκε οι άνεργοι να απαλλάσσονται από το κόστος και η διέλευσή τους να είναι δωρεάν» ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες για την κατασκευή άλλων τριών μετωπικών σταθμών και συγκεκριμένα αυτών σε Ασπροβάλτα, Στρυμονικό και Καβάλα, με στόχο να λειτουργήσουν στα τέλη του έτους.

Πλευρικά διόδια γύρω από τα Μάλγαρα

Την ίδια στιγμή, στην αδειοδότηση ακόμα τεσσάρων από τα 43 πλευρικά διόδια που πρόκειται να δημιουργηθούν στην Εγνατία Οδό προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για τα διόδια στους κόμβους Μαλγάρων και Χαλάστρας, που έχουν ως στόχο να ανακόψουν την «έξοδο» οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής διοδίων.

Πηγή: thestival.gr