Δύο άνδρες 30 ετών συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης ως ύποπτοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έπειτα από «έφοδο» της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Χθες το βράδυ, η αστυνομία σφράγισε τον κοινωνικό χώρο ΝΑΔΙΡ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε ο ένας από τους δύο άνδρες και σήμερα διεξάγεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν ένα χειρόγραφο προσχέδιο προκήρυξης για τον παγιδευμένο φάκελο στα ΕΛ.ΤΑ, προπληρωμένοι φάκελοι για ταχυδρόμηση, ένα τσεκούρι, fullface μάσκα, κοντάρια, υπολογιστές και σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν για ενδεχόμενη συμμετοχή στις τελευταίες επιθέσεις που εντάσσονται στο «σχέδιο Φοίνικας». Αστυνομικοί κύκλοι, αναφέρουν ότι πρόκειται για σχέδιο εκδίκησης εναντίον δικαστικών λειτουργών, αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο άντρες πρόκειται να εξεταστούν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7 Ιουνίου 2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12 Ιουνίου 2013 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δ. Χωριανόπουλο, ο οποίος όμως ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Από την πρώτη ημέρα είχε γίνει γνωστό ότι ο φάκελος είχε σταλεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του Χωριανόπουλου, που ήταν επίσης αστυνομικός.

Στην τελευταία προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στη Δάφνη, το κείμενο έφερε τις υπογραφές της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οι αστυνομικοί εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις των δύο 30χρονων με τις οργανώσεις που στις 26/6 πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση στο ξενοδοχείο «Sheraton» στη Τζακάρτα (ανάληψη ευθύνης από τη FAI).

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Διαβάστε επίσης: Aνάληψη ευθύνης για τον παγιδευμένο φάκελο στον Χωριανόπουλο, Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 20:28