Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος, πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ήταν ο παραλήπτης του παγιδευμένου φακέλου που ανεφλέγη σήμερα τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 03.30, την ώρα που οι υπάλληλοι μετέφεραν δέματα και πακέτα, ένας παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο πάτωμα και πήρε φωτιά.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

Ο φάκελος ήταν μέσα σε ένα ντοσιέ (σ.σ.: παραπέμπει στην ιταλική οργάνωση FAI).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους υπαλλήλους δεν τραυματίστηκε. Την υπόθεση χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η FAI στο παρελθόν, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής το 2009, την περίοδο που είχαν γίνει οι πρώτες συλλήψεις μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, και είχε καταθέσει και στη δίκη.

Φοβούνται και άλλες αποστολές ύποπτων φακέλων

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι είναι πιθανόν να έχουν σταλεί και άλλοι παγιδευμένοι φάκελοι όπως αυτός που ανεφλέγη και εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως: Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-07-2013) στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ., στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ. εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κ.λπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης