Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αφότου έλαβαν γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του οδηγού.

Σε σχετικά ανακοίνωση των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αναφέρεται: «Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου αστικών συγκοινωνιών …..αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα άτομο με αναπηρία που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο επιχείρησε να ανέβει σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Όπως καταγγέλλει δέχθηκε προσβλητική συμπεριφορά από τον οδηγό λεωφορείου κάτι που φαίνεται και από σχετικό βίντεο, που ανάρτησε στο Tik Tok.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, φαίνεται το άτομο να πλησιάζει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην πόρτα του λεωφορείου όπου η ράμπα δεν λειτουργεί.

Σε ερώτησή του για τη ράμπα, ακούγεται ο οδηγός να απαντά «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχεια το άτομο του λέει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται να λέει: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο οδηγός κατεβαίνει να τον βοηθήσει να μπει στο λεωφορείο, συνεχίζει λέγοντάς του «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».

Το άτομο στο αναπηρικό αμαξίδιο του απαντά ότι αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωσή του και τότε ακούγεται ξανά ο οδηγός να του λέει «γιατί εσύ τι είσαι;».

Σύμφωνα με τον ίδιο που ανάρτησε το βίντεο στο Tik Tok αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίρνει λεωφορείο στην Ελλάδα. «Έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό» αναφέρει ο ίδιος στο βίντεό του.

Όπως αναφέρει στο τέλος του βίντεο, ο νεαρός άνδρας θα συνεχίσει να μετακινείται με λεωφορεία μέχρι η εμπειρία του να είναι αξιοπρεπής.

 

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης