Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 53χρονος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από την Κρήτη ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα με καταγγελίες από τρεις πολίτες για απόπειρα εκβιασμού και χρηματισμού.

Ο εν λόγω άνδρας, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ενώ η δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι βαρύτατη και αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν μέσα τουλάχιστον τρεις καταγγελίες από πολίτες, εκ’ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίσθηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία ενοικίαζαν και απαιτούσε από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην συμμετέχει ο ίδιος στον διαγωνισμό και να τον κατοχυρώσουν οι πολίτες. Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση γυναίκας από την οποία απαίτησε 30.000€ ώστε να μην ενδιαφερθεί για ένα κυλικείο. Χάρη στις δράσεις της συγκεκριμένης γυναίκας ο άνδρας αυτός συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 7.900€.

Υπάρχει ακόμη μία καταγγελία από έναν δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000€ προκειμένου να τον προστατεύσει από τις επιπλοκές που είχε από μία εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση. Του παρείχε επί της ουσίας προστασία. Μάλιστα ο άνδρας φέρεται να πούλησε ακόμη το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Μαζί του έχει συλληφθεί και ο 29χρονος γιος του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην περιοχή της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, ενώ παράλληλα σε βάρος τους εκτός από την ΕΔΕ έχει τεθεί και το μέτρο της διοικητικής διαθεσιμότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης