Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Αυτοπτες μάρτυρες από το σημείο του ατυχήματος το βράδυ της Παρασκευής στις ράγες του προαστιακού στον Ταύρο με θύμα ένα 16χρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι στο Τζάνειο, καταδεικνύουν στη «Ζούγκλα» τα προβλήματα που αφορούν τη διάβαση των πεζών του τρένου, η οποία είναι αφύλακτη και χωρίς φωτισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι «η διάβαση είναι εδώ και δεν έχεις ορατότητα. Το παιδί δεν είδε το τρένο». «Η διάβαση είναι αυτή και πίσω έχει τρία γήπεδα και μπροστά έχει φροντιστήρια μελέτης παιδιών. Τα τρένα περνούν κάθε 15 λεπτά!» λέει η ίδια.

 

Στην ερώτηση αν ήταν παρούσα την ώρα του ατυχήματος λέει «ήμουν απέναντι στο σπίτι μου, πάτησε (το τρένο) το παιδί και μετά κόρνανε, αφού το χτύπησε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απλά καθαρίσανε και δεν κάνανε τίποτα άλλο. Ο οδηγός» τόνισε η ίδια «δεν έχει ορατότητα από εκεί να δει τους πεζούς εδώ πέρα. Κάθε μέρα που μένουμε απέναντι, κάθε μέρα βλέπουμε τα παιδιά μας που κινδυνεύουν σε αυτή την διάβαση – και σε αυτήν και στην επόμενη».

Και συνεχίζει «που να απευθυνθουμε; Δεν ακούει κανένας. Εδώ βγάλανε ότι το παιδί θέλει να αυτοκτονήσει!»

Στην ερώτηση ποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει: «ο σεκιούριτι». «Εγώ ήμουν απέναντι και το είδα το παιδί που ήταν να περάσει. Σφύριζα, έκανα έρανα και δεν άκουσα κανένα σφύριγμα» εξηγεί.

«Το σφύριγμα έγινε αφού το πάτησε το παιδί» συμπλήρωσε η γυναίκα «μετά κόρναρε» και διευκρίνισε «και περνάνε με πολύ μεγάλη ταχύτητα τα τρένα, δεν κόβουν καθόλου, κάθε δέκα λεπτά».

«Και έχει έναν σεκιούριτι εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγξει όλη αυτή τη περιοχή, ειδικά σε σκοτάδι» αναφέρει ο ίδιος.

«Που είναι ο φωτισμός; Δειξτε παρακαλώ που είναι ο φωτισμός» αναφέρει η γυναίκα δείχνοντας το σημείο της διάβασης, όπου και δεν υπάρχει.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης