Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για τρία κακουργήματα ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Γαληνός Μπρης, στη δίκη για την «πλαστή» επιταγή των 550 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής «Ασπίς Πρόνοια».

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως η εγγυητική επιστολή ήταν πλαστή, ενώ όλη η ιστορία ήταν μεθοδευμένη, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ για απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπρης χαρακτήρισε την υπόθεση όχι μια απλή υπόθεση πλαστογραφίας αλλά ιδιαίτερα σοβαρή, συνδέοντάς την μάλιστα με την τότε προεκλογική περίοδο.

«Δεν ήταν τυχαίος ο χρόνος. Ήταν προεκλογική περίοδος και ο Π. Ψωμιάδης πίστευε ότι δεν θα τα έβαζαν μαζί του. Ακόμη ζούμε το 4-4-2. Δεν θ’ αμφισβητούσε κάποιος έναν κολοσσό» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο επιχειρηματίας «ήθελε να κερδίσει χρόνο, ώστε να μην αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο, ν’ αποφύγει να πληρώσει τα 203 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε η Εποπτική Αρχή και να συνεχίσει τη λειτουργία του ομίλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, όπως είπε, ότι στα τέλη του 2008 ο όμιλος εμφάνισε προβλήματα στα αποθεματικά του.

«Είναι ύποπτος ο χρόνος που σπεύδουν να στήσουν την πλαστογραφία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρης, ο οποίος ζήτησε παράλληλα την ενοχή και του φερόμενου ως στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Ανδρέα Λοΐζου, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται.

Νωρίτερα στην απολογία του, ο Π.Ψωμιάδης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε ότι η εγγυητική επιστολή ήταν γνήσια.

Απέδωσε όλα όσα έγιναν στο ότι ενοχλούσε ξένους μεγάλους ομίλους η «επιθετική πολιτική που εφάρμοζε η ΑΣΠΙ. Υποστήριξε, μάλιστα, πως ήταν θέμα πολιτικό, καθώς -όπως είπε- «έπρεπε να φύγει ο όμιλος από τη μέση».

Και για να προσδώσει ακόμη περισσότερο πολιτικό μανδύα στη δίωξή του, αναρωτήθηκε: «Ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση θα προχωρούσαν σε προεκλογική περίοδο σε ανάκληση αδειών 4 εταιρειών, δυσαρεστώντας 1,5 εκατομμύριο πελάτες και 6,5 χιλιάδες εργαζόμενους».

Κλείνοντας την απολογία του, ο Π. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι «σπιλώθηκε» το όνομά του απ’ όλη αυτή την υπόθεση, αλλά παραδέχθηκε ότι χάθηκαν και περιουσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης