Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανόπουλος

«Δεν με άφηναν να πλησιάσω το παιδί μου. Μόνο τη φωνή του υιού μου του Γιώργου άκουγα που φώναζε ‘μαμά πονάω’. Ο Μανώλης είχε ήδη πεθάνει, καθώς με τους πρώτους πυροβολισμούς αγκάλιασε τον αδερφό του για να τον προστατεύσει».

Η μητέρα του άγρια δολοφονημένου έξω από το γραφείο της 20ης ανακρίτριας Μανώλη Κίτσα, Μαρίνα, σπάει τη σιωπή της μιλώντας στη zougla.gr.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, λίγο προτού η 60χρονη γυναίκα ανέβει τα σκαλιά που οδηγούν στην αίθουσα των ανακριτικών γραφείων. Λίγο πριν φθάσει στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, το πρωινό της Δευτέρας, ο γιος της, για να αποθέσει ένα μπουκέτο με λουλούδια.

«Η γυναίκα αυτή πήρε τον νόμο στα χέρια της. Δολοφόνοι, θα σας φάω. Θα σας στείλω κοντά στο παιδί μου, φώναζε πριν αρχίσει να πυροβολεί. Νόμιζα ότι θα γύριζε το όπλο και σε μας αλλά όλες οι σφαίρες ήταν προγραμματισμένο να πάνε στα παιδιά μου. Φοβόμαστε γατί ορκίστηκε ότι θα σκοτώσει δέκα άτομα ακόμα», λέει με τρεμάμενη φωνή και συνεχίζει: «… οι αστυνομικοί που συνόδευαν τα παιδιά μου δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που φώναζαν ήταν ‘άσε το όπλο κάτω’. Δεν έκαναν καμία κίνηση να την σταματήσουν, και δεν εννοώ να την σκοτώσουν. Αυτή μόλις τελείωσε το έργο της, πέταξε το όπλο και ξάπλωσε στο έδαφος. Δεν άφησαν τα παιδιά μου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

«Η βεντέτα δεν έχει τελειώσει»

Η μητέρα του δολοφονημένου Μανώλη, φοβάται ότι η «βεντέτα» μεταξύ των δυο οικογενειών που ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία ενός 19χρονου νεαρού, τον Οκτώβριο του 2011, στο Ζεφύρι θα συνεχιστεί. Φοβάται ότι ο κύκλος αίματος δεν έχει κλείσει ακόμη. Ωστόσο το απεύχεται: «Ο Θεός θα κρίνει την δολοφόνο, που πήρε τον νόμο στα χέρια της. Δεν θέλω να χυθεί άλλο αίμα. Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητάω. Όποια ποινή και να επιβληθεί, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ούτε και το άλλο βέβαια, αλλά για τον χαμό του δεν ευθυνόμαστε εμείς», επισημαίνει.

Τι λέει η σύζυγος

Στα δικαστήρια της Κυψέλης συναντήσαμε και τη σύζυγο του δολοφονημένου άνδρα, τη Ζωή. Κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της. «Χάθηκε μία αθώα ψυχή», λέει με σπαρακτικό τρόπο. «Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω το ίδιο πράγμα. Σήμερα ήρθα να αφήσω ένα λουλουδάκι για την ψυχή του άντρα μου και δεν μου το επιτρέπουν. Για αυτούς που πέρασαν το όπλο επιτράπηκαν όλα. Για εμάς τίποτα. Τώρα πρέπει να φανεί η δικαιοσύνη και να δούμε ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Εγώ φοβάμαι τόσο για τη δική μου τη ζωή όσο και των τεσσάρων ανήλικων παιδιών που έχω, γιατί συνεχίζουν να μας απειλούν», επισημαίνει.

Στη zougla.gr μίλησε και η Στέλλα Θεοδώρου, ξαδέρφη του Μανώλη. Η ίδια ανεβαίνει το δικό της προσωπικό Γολγοθά καθώς για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου νεαρού στο Ζεφύρι κατηγορούνται οι δυο γιοι της. Ο μικρότερος, ο Σπύρος, παραμένει μέχρι σήμερα έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού. Άδικα, όπως λέει η ίδια.