Οι αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο τη Μεγάλη Τρίτη, δημιούργησαν ένα βίντεο που δείχνει τα γεγονότα από τη σκοπιά τους… Το βίντεο έχει τίτλο «Αθήνα: από την πρώτη γραμμή των επεισοδίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας».

Στο βίντεο φαίνονται αντιεξουσιαστές να καίνε την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης με συνέντευξη του στην RealNews προειδοποιεί πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, με σκοπό την αναβίωση του Δεκέμβρη του 2008.

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν ένα νέο Δεκέμβριο 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη. Είναι πολιτικά. Και η Πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» λέει χαρακτηριστικά.
Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να έρθει σε ρήξη με την μειοψηφία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να λάβει αποφασιστικά μέτρα: για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών: «Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα. Θα παίξει με το 4% των ‘έξαλλων’ ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς, συντηρητικούς και προοδευτικούς πολίτες; Με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει είναι το θέμα» αναφέρει.

Τονίζει μάλιστα ότι για τον ίδιο η επιλογή της παραίτησης δεν είναι εκτός συζήτησης: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια» σημειώνει.

Δείτε ακόμη: Τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο καρέ-καρέ