Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρίπολης. Τα εγκαίνια και τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, αντιδημάρχων, της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, Μαρίας Εικοσιδέκα, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που συνέβαλε τα μέγιστα στην προμήθεια του εξοπλισμού του ιατρείου, των πολιτευτών Κώστα Βλάσση, Παναγιώτη Καρβελά και εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του δημαρχείου και απευθύνεται σε πολίτες και ανέργους που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά με ραντεβού και οι δικαιούχοι του προγράμματος, μετά την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών, έχουν λάβει τις κάρτες υγείας από την υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου, όπως ενημέρωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Εικοσιδέκα.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στηρίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας. Σ’ αυτό θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπευτές και ακόμα ιατροί στα ιδιωτικά τους ιατρεία, καθώς απαιτείται ειδικός ιατρικός εξοπλισμός για την ιατρική εξέταση. Ιδιαιτέρα σημαντική είναι και η συμμετοχή των εθελοντών του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον Δήμο Τρίπολης να εγκαινιάζει μια ακόμα κοινωνική δομή. Δυστυχώς, αυτή η οικονομική κρίση, η οποία κορυφώνεται τα τελευταία χρόνια, μας “ανάγκασε” να προχωρήσουμε στην υλοποίηση κάποιων δομών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Δημοτικός Λαχανόκηπος και σήμερα το Κοινωνικό Ιατρείο, οι οποίες θα θέλαμε να μη χρειαστεί να υπάρξουν. Το επέβαλαν όμως οι καταστάσεις.

Με την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλε η κα Μαρία Εικοσιδέκα, όπως και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, και με τη συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων στηρίξαμε τη λειτουργία και του Κοινωνικού Ιατρείου, ενώ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και πολύ γρήγορα τη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που θα συγκεντρωθούν στην Τρίπολη θα παραληφθούν από τους υπευθύνους του Κοινωνικού Ιατρείου του δήμου μας. Η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού θα πραγματοποιηθεί από τους υπευθύνους του παραπάνω φορέα.

Και δεν σταματάμε εδώ. Γίνονται προσπάθειες και για Κοινωνικό Εστιατόριο στον δήμο μας, για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι συνδημότες μας που έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας τη δεδομένη οικονομική συγκυρία».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη