Η 43χρονη Αμαλία Ματθαίου από τη Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει έγκυρα στον υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον», έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής για 285 αθλητές και αθλήτριες, από 39 χώρες.

Κάλυψε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων που χωρίζει την Ακρόπολη των Αθηνών από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη σε 33 ώρες και 34 λεπτά, ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας τέτοιος αγώνας δεν θέλει μόνο σωματικές αντοχές, σκληρές προπονήσεις και προϋπηρεσία χιλιομέτρων. Θέλει ψυχή και ήρεμο μυαλό» δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν παίρνεις μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα, πρέπει να σκέφτεσαι διαρκώς τον τερματισμό. Αλλιώς, δεν θα τα καταφέρεις να φτάσεις».

Για την Αμαλία, ο αγώνας ήταν διπλά δύσκολος και επίπονος, αφού προβλήματα στο στομάχι την ανάγκασαν να βγάλει όλα αυτά τα χιλιόμετρα με μερικές φέτες μήλο και λίγη κόκα κόλα. «Παίρνεις δύναμη στα δύσκολα από κουβέντες όμορφες. Από σκέψεις ανθρώπων που αγαπάς. Κι όταν αρχίζει να διαλύεται το σώμα κι έρχονται οι πόνοι, τρέχεις με την ψυχή»…

Με τον αθλητισμό ασχολείται από 10 χρόνων. «Μεγάλωσα στις αλάνες της Θεσσαλονίκης και το τρέξιμο μου άρεσε πολύ». Έχει κάνει πρωταθλητισμό στον στίβο, ενώ έχει διακριθεί και σε αγώνες βουνού. «Το τρέξιμο για μένα είναι πια τρόπος ζωής» δεν σταματά να επαναλαμβάνει. Με το «Σπάρταθλον» έκανε την προσωπική της υπέρβαση. Και νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι τη βοήθησαν με κάθε τρόπο. Και δεν ξεχνά, βέβαια, να προσθέσει πως στην 133η θέση τερμάτισε και μια δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια, η Σοφία Κασσίμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την κρίση στην Ελλάδα, σημείωσε «Θετική σκέψη χρειάζεται. Όσο το δυνατόν περισσότερο»… «Αυτό κράτησε και μένα όρθια. Θετική σκέψη και αισιοδοξία, για να ξεπεράσουμε τα πολύ δύσκολα που έχουμε μπροστά μας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Έθνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης