Τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια συναντώ όλο και πιο συχνά άντρες που δεν έχουν ίχνος μπέσας. Ανθρώπους που σου λένε κάτι σήμερα και μετά από δύο βδομάδες το παίρνουν πίσω.

Και όχι μόνο το παίρνουν πίσω αλλά μετά προσπαθούν να σε βγάλουν και τρελό γιατί δήθεν εσύ παρεξήγησες τις προθέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η συμπεριφορά συναντάται παντού. Όχι μόνο στα επαγγελματικά αλλά και σε φιλικές σχέσεις. Στα επαγγελματικά, ας πούμε, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για επιχειρησιακή κουλτούρα. Υπάρχουν πολλοί άντρες, όπως υπάρχουν και γυναίκες, που είναι ταγμένοι ψυχή και σώμα σ’ αυτό. Οποιοδήποτε μανατζερίστικο βιβλίο όμως κι αν διαβάσεις υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που μιλάει για τη συνέπεια. Πουθενά δεν γράφει πως αν είσαι ασυνεπής και ο λόγος σου δεν έχει αξία, θα πας μπροστά.

Έχω καταλήξει σε ένα ενδεχομένως εμβόλιμο και αυθαίρετο συμπέρασμα να μην εμπιστεύομαι και να μην πολυκάνω παρέα τέτοιους. Στα φιλικά με ξενερώνει να βλέπω ανθρώπους που δηλώνουν πως είναι αυτό, εκείνο και το άλλο και μετά να βλέπεις με τις συμπεριφορές τους να ακυρώνονται. Μεγάλωσα με την ιδέα πως δε χρειάζεται να δηλώνεις τίποτα για τον εαυτό του. Τα πάντα προκύπτουν από τις συμπεριφορές μας. Δεν χρειάζεται να αρχίζεις λέγοντας εγώ κάνω αυτό κι εγώ δεν κάνω το άλλο. Άστο να προκύψει μόνο του.

Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι άνω των τριάντα. Το επισημαίνω γιατί είμαι της λογικής πως ο άντρας δικαιολογείται μέχρι τα 30 να μην ξέρει τι του γίνεται. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχει κατασταλάξει σε κάποια πολύ βασικά πράγματα για τον εαυτό του, όπως ποιες δραστηριότητες του αρέσουν, ποιες ιδεολογίες τον καλύπτουν, ποιες γυναίκες του αρέσουν, κα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρελκόμενο της απώλειας μπέσας είναι η πεποίθηση που έχουν πολλοί άντρες σήμερα πως οι γυναίκες ψάχνουν τα λεφτά. Γιατί είναι πιο εύκολο να κυνηγάς το χρήμα από το να έχεις ακεραιότητα χαρακτήρα. Πολύ πιο εύκολο. Ναι, αν έχεις λεφτά βρίσκεις γυναίκα εύκολα. Ίσως και να ισχύει αυτό. Αλλά δεν είναι αποκλειστικό. Βρίσκεις εξίσου εύκολα και χωρίς να έχεις μία. Στον κύκλο μου γνωρίζω αρκετούς φραγκάτους ανθρώπους. Όλοι έχουν γκόμενες. Κανείς όμως δεν είναι ερωτευμένος. Και τώρα που το σκέφτομαι ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που τους είδα ερωτευμένους.

Το 95% των προβλημάτων που προκύπτουν στις σχέσεις των δύο φύλων οφείλονται στην έλλειψη συνεννόησης. Γιατί όλες οι γυναίκες είμαστε πλάσματα που περιμένουν να αγαπηθούν και να δοθούν άνευ όρων.

Αλλά δυστυχώς δεν το κάνουμε. Και γι αυτό καθόμαστε και σπαταλάμε το χρόνο μας σε ανούσιες οπερέτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης