Γεννημένος σε φτωχή συνοικία του East End της βρετανικής πρωτεύουσας, ο Μακ Κουίν έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη του για τη μόδα σχεδιάζοντας φορέματα για τις τρεις αδελφές του. Πολύ γρήγορα άρχισε να εργάζεται ως βοηθός σε οίκους ανδρικής μόδας στο Λονδίνο. Σε ηλικία 25 ετών έγινε δεκτός στο Central Saint Μartin΄s College of Αrt and Design όπου σπούδασε σχέδιο μόδας. Το 1996 έγινε ο βασικός σχεδιαστής του διάσημου οίκου Givenchy, ενώ το 2001 «μετακόμισε» στον Gucci για να εργαστεί ως διευθυντής του δημιουργικού τμήματος, μια προδοσία που δεν του τη συγχώρησαν.

Το 2007 ο Μακ Κουίν ήταν ήδη κορυφαίο όνομα στον λαμπερό κόσμο της μόδας με τις δικές του μπουτίκ σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Λος Αντζελες, Μιλάνο και Λας Βέγκας. Έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, ήταν γνωστός για πομπώδεις δημιουργίες και εντυπωσιακές επιδείξεις στις πασαρέλες που συνδύαζαν το σχέδιο μόδας με την τεχνολογία και τη θεατρικότητα. Οι τολμηρές εμπνεύσεις και το μοναδικό στυλ των ρούχων που σχεδίαζε δεν άφησαν ασυγκίνητες διάσημες σταρ της σοουμπίζ, όπως η εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga και η διάσημη ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ. Το 2003 η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του CΒΕ (Commander of the Βritish Εmpire) για την πρωτοποριακή προσφορά του στη βρετανική μόδα.

Δεν έκρυβε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ούτε ότι του άρεσε να σοκάρει το κοινό, όπως το 1995 όταν παρουσίασε μια συλλογή με τίτλο «Βιασμός στα Χάιλαντ» (σ.σ.: της Σκωτίας) με αναμαλλιασμένα μοντέλα που φορούσαν σκισμένα ρούχα σαν να είχαν μόλις πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Την περασμένη Πέμπτη ο διάσημος βρετανός σχεδιαστής βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσαν πολλά βρετανικά ταμπλόιντ, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Γνωστός σαν «χούλιγκαν» της βρετανικής μόδας εξαιτίας των προκλητικών κολεξιόν του, ο 40χρονος σχεδιαστής επρόκειτο σε λίγες ημέρες να παρουσιάσει τη νέα συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Η «Daily Μail» έγραψε ότι βρέθηκε κρεμασμένος.

Ήταν ήδη νεκρός όταν έφθασαν τα ασθενοφόρα στο πολυτελές διαμέρισμά του στην Γκριν Στριτ στο κέντρο του Λονδίνου. Η αστυνομία δεν σχολίασε αμέσως τις συνθήκες, ανακοίνωσε όμως ότι ο θάνατός του δεν κρύβει κάτι ύποπτο. Φίλοι και γνωστοί του που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, συνέδεσαν το περιστατικό με τον θάνατο της μητέρας του, Τζόις, πριν από μία εβδομάδα από την αυτοκτονία του.