Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ο κυριότερος παράγοντας γήρανσης του δέρματος μετά τις ακτινοβολίες UV του ηλίου είναι ο ύπνος. Ναι, αγαπημένες μου φίλες, καλά διαβάζετε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην αφήσουμε τον ύπνο να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της επιδερμίδας μας. Από πολύ μικρή ηλικία όλες ακούγαμε πόσο θαυματουργός είναι στο δέρμα μας ένας καλός οχτάωρος νυχτερινός ύπνος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πόσο ανανεωμένες, αναζωογονημένες και ξεκούραστες νιώθουμε ύστερα από αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι γίνεται όμως, όταν μεγαλώνουμε-γερνάμε και το δέρμα μας χάνει ένα μέρος της ελαστικότητάς του; Όταν οι καλλωπιστικές του παρενέργειες δεν είναι και τόσο ευχάριστες οπτικά; Οι ζαρωματιές, οι πτυχώσεις κυρίως στην πολύ ευαίσθητη περιοχή των ματιών που βλέπουμε το πρωί στον καθρέφτη μας (και οι οποίες δεν εξαφανίζονται μετά το πρώτο μισάωρο) είναι οι λεγόμενες ρυτίδες ύπνου. Αντίθετα με τις ρυτίδες έκφρασης, δεν οφείλονται σε συσπάσεις των μυών, αλλά στην πίεση του προσώπου πάνω στο μαξιλάρι. Ποιες από τις νυχτερινές μας συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε ώστε να αποφύγουμε το «τσαλάκωμα» της επιδερμίδας μας; Το σημαντικότερο, φίλες μου, είναι να μην κοιμόμαστε μπρούμυτα. Μάθετε να κοιμάστε ανάσκελα. Η πίεση που ασκείται από το βάρος του κεφαλιού στα μάγουλα και στα μάτια είναι τόσο μεγάλη, που σταδιακά εξασθενίζει το κολλαγόνο και οι «ζάρες» από τον ύπνο γίνονται μόνιμες.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης