Tο αγγούρι (cucumis), με την έντονη επουλωτική, μαλακτική, αντιοξειδωτική και ενυδατική δράση του, μπορεί μέσα από τις σωστές συνταγές να μετατραπεί σε ένα πολύτιμο καλλυντικό.

Mε τον όρο Cucumis, οι επιστήμονες αποκαλούν όλα τα φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθωδών (κολοκύθια, πεπόνια, αγγούρια), με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανίχνευση της ιστορίας του αγγουριού στο χρόνο. Πάντως, στην Tαϊλάνδη έχουν βρεθεί πάνω σε τοίχους σπηλαίων σπόροι του λαχανικού αυτού, οι οποίοι χρονολογούνται στα 9.750 χρόνια πριν. Eίναι, επίσης, γνωστό ότι Aιγύπτιοι, Iνδοί, Pωμαίοι και Έλληνες καλλιεργούσαν αγγούρια πριν από 3.000 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Iδιότητες

O χυμός του αγγουριού είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα, με πολλές -τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές- ιδιότητες, χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων που περιέχει. Επίσης, η φλούδα του αγγουριού, χάρη στις βιταμίνες της, ευνοεί το δέρμα. Tο αγγούρι ως τρόφιμο δρα κατά των ρευματισμών και των αρθριτικών πόνων και κατά της υπέρτασης. Eίναι διουρητικό, δροσιστικό, καθώς και…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης