Για τις περισσότερες γυναίκες, το μακιγιάζ αποτελεί ιεροτελεστία. Δυστυχώς, όμως, το ντεμακιγιάζ αντιμετωπίζεται σαν ένα κακό που δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Για να μην αναφερθούμε και στις περιπτώσεις όπου πολλές φορές δεν γίνεται καθόλου.

Γνωρίζετε, όμως, ότι το πρόσωπό μας αναπνέει το βράδυ; Το μακιγιάζ, ωστόσο, φράζει τους πόρους και εμποδίζει την επιδερμίδα να αναπνέει και συμβάλλει στην εμφάνιση σπυριών και μαύρων στιγμάτων. Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ και κάντε το ρουτίνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ξεκινάμε πάντα από τα μάτια. Για να αφαιρέσετε τη μάσκαρα –ιδίως αν είναι αδιάβροχη- και τη σκιά, θα χρειαστείτε ειδικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ματιών. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, αλλά μην πιέζετε τα μάτια σας.

-Για το υπόλοιπο πρόσωπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ προσώπου, αν διαθέτετε ξηρή επιδερμίδα, και υγρό σαπούνι για μικτή και λιπαρή.

-Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό και επαναλάβετε πολλές φορές, ώστε να απομακρύνετε κάθε κατάλοιπο σαπουνιού, μακιγιάζ και σκόνης. Σκουπίστε απαλά με ζεστή καθαρή πετσέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Χρησιμοποιήστε oil-free toner, ειδικό για τον τύπο του δέρματός σας. Προσθέστε το στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι, για να αφαιρέσετε και τα τελευταία ίχνη μακιγιάζ.

-Πότε μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας. Μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, το δέρμα έχει αφυδατωθεί, γι’ αυτό και χρειάζεται ενυδάτωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης