Πανακότα: Το πιο ελαφρύ και γευστικό γλυκό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 15:40
Πανακότα: Το πιο ελαφρύ και γευστικό γλυκό
Υλικά

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ζωική

400 ml γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά

6 τεμ ζελατίνες μουλιασμένες σε κρύο νερό

150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίχνουμε την βανίλια(σχίζουμε το λοβό με μαχαίρι και παίρνουμε τα σποράκια της),αν δεν έχουμε καψουλίτσα βανίλιας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουέ σύρμα χειρός. Μόλις βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το μίγμα μας. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε την μου...

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 15:40