Πώς να επιλέξετε το σωστό είδος ρυζιού;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 08:15
Πώς να επιλέξετε το σωστό είδος ρυζιού;
Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες ρυζιού. Είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη και λίγοι γνωρίζουν πώς να τις μαγειρέψουν.

Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε κάθε φορά.


Γλασέ: Είναι η πιο γνωστή ποικιλία. Μαλακό, κατάλληλο για σούπες, ρυζόγαλο και γενικότερα συνταγές όπου το ρύζι πρέπει να είναι πηχτό.

Parboiled ή Bonnet: Έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν γίνεται πηχτό, αντίθετα οι κόκκοι του παραμένουν σπυρωτοί. Για να το μαγειρέψετε, η αναλογία είναι: 1 ποτήρι ρύζι, 2 1⁄2 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για 15­ 20 ́.

Καρολίνα: Είναι το πλέον κλασικό είδος, γίνεται πιλάφι και είναι κατάλληλο για γεμιστά, γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια... Μαγειρέψτε το βράζοντας σε 2 1⁄2­3 ποτήρια νερό 1 ποτήρι ρύζι.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 08:24