Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες ρυζιού. Είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη και λίγοι γνωρίζουν πώς να τις μαγειρέψουν.
Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε κάθε φορά.
Γλασέ: Είναι η πιο γνωστή ποικιλία. Μαλακό, κατάλληλο για σούπες, ρυζόγαλο και γενικότερα συνταγές όπου το ρύζι πρέπει να είναι πηχτό.
Parboiled ή Bonnet: Έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν γίνεται πηχτό, αντίθετα οι κόκκοι του παραμένουν σπυρωτοί. Για να το μαγειρέψετε, η αναλογία είναι: 1 ποτήρι ρύζι, 2 1⁄2 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για 15 20 ́.
Καρολίνα: Είναι το πλέον κλασικό είδος, γίνεται πιλάφι και είναι κατάλληλο για γεμιστά, γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια… Μαγειρέψτε το βράζοντας σε 2 1⁄23 ποτήρια νερό 1 ποτήρι ρύζι.
Περισσότερα στο govastileto.gr