Λαχταριστές κρέπες με τυρί, κοτόπουλο και καλαμπόκι. Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…
Yλικά (για 6 άτομα)
Για τη ζύμη
Γάλα: 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά: 2 τεμ.
Αλάτι: μια πρέζα
Μαργαρίνη: λίγη ποσότητα
Για τη γέμιση
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
Φιλέτο κοτόπουλο: 1 τεμ.
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο: 1 τεμ.
Μουστάρδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
Τυρί του τοστ: 12 φέτες
Βρασμένο καλαμπόκι: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, τα αυγά που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, το αλεύρι σιγά – σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε σταδιακά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε (με μια μεσαία κουτάλα) ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού μ’ ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα.
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο, το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλάτι – πιπέρι και τη μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σ’ ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία – μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και τη σερβίρουμε ζεστή.