Σε κάθε ελληνικό τραπέζι την πρώτη μέρα του έτους η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα δίνει χαρά σε όλους όσοι αδημονούν να πετύχουν το τυχερό φλουρί ή νόμισμα που είναι κρυμμένο μέσα της και συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία και την καλοτυχία για τη νέα χρονιά.

Στην Αθήνα συνηθίζεται η «πολίτικη» βασιλόπιτα, η οποία παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, αβγά, ζάχαρη και γάλα, κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη και είδη, αλλά συνήθως είναι φουσκωτή, αφράτη και γλυκιά.

Περισσότερα στο govastileto.gr