Οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά δεν είναι οι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες. Γι αυτό παρακάτω θα δούμε 10 θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά να παίρνουν όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Φυλλικό οξύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, αλλά όλες επωφελούνται από αυτή τη βιταμίνη. Το φυλλικό οξύ είναι μια σημαντική βιταμίνη επειδή προάγει την υγεία της εγκυμοσύνης, ενώ η έλλειψή του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο νευρικό σωλήνα. Τροφές πλούσιε σε φυλλικό οξύ είναι τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, το αβοκάντο και το συκώτι.

Σίδηρος

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αϋπνία και έλλειψη συγκέντρωσης. Ο σίδηρος αποθηκεύει και μεταφέρει οξυγόνο γύρω από το σώμα. Οι γυναίκες χάνουν αίμα σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σιδήρου. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να σιγουρευτούν ότι έχουν αρκετό σίδερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αναπληρώσουν τον χαμένο. Καλές πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν το κόκκινο κρέας, το μπρόκολο, τα φασόλια και το συκώτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τη διατήρηση των οστών και των δοντιών. Είναι απαραίτητο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας και ακόμα περισσότερο καθώς μεγαλώνουμε, επειδή γύρω στην ηλικία των 35 ετών αρχίζουμε να χάνουμε ασβέστιο. Καλές πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν το γάλα, το τυρί, το σπανάκι, το καλαμπόκι, τα αμύγδαλα και τα μαύρα φασόλια.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης