Σίγουρα όλες μας σκεφτόμαστε τα καλοκαιρινά μπανάκια, τις βόλτες στα καντούνια των νησιών με τα αέρινα φορέματα μας, στιγμές που δεν θα αργήσουν να έρθουν. Οι πρώτοι ταξιδιώτες σε δέκα ημέρες θα αρχίσουν να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους, άλλοι πάλι θα περιμένουν τον Αύγουστο για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.

Ακόμα και αν ο χειμώνας ήταν δύσκολος με πολύ δουλειά και πολλές υποχρεώσεις, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν τρόποι για να περνάτε καλά στη δουλειά και να μην σκέφτεστε πως θα πάτε και αύριο στη δουλειά.

 

Αρχικά διαλέξτε έναν ευχάριστο ήχο για το ξυπνητήρι σας. Ένας ενοχλητικός ήχος είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξυπνήσετε. Οπότε επιλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι για ξυπνητήρι ή συντονίστε το ραδιόφωνο για να ξυπνάτε υπό τους ήχους ραδιοφωνικού σταθμού της επιλογής σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ανοίξτε το παράθυρο του δωματίου σας να αλλάξει ο αέρας και να μπει μέσα το φως του ήλιου. Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο και ρίξτε άφθονο νερό στο πρόσωπό σας. Θα σας ανανεώσει και θα είστε έτοιμες να ξεκινήσει η ημέρα σας.

Πριν φύγετε από το σπίτι, φάτε ένα καλό πρωινό. Είναι πολύ σημαντικό γεύμα και δεν θα πρέπει να το αμελούμε επειδή βιαζόμαστε, να υπολογίσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να ετοιμάσουμε το πρωινό μας αλλά και να πιούμε τον πρωινό μας καφέ. Δοκιμάστε το, θα σας γεμίσει ενέργεια.

Ειδικά όσες μένετε σε μεγάλη πόλη και χρειαζόσαστε αρκετή ώρα για να φτάσετε στο γραφείο, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο. Βάλτε ραδιόφωνο ή κάποιο αγαπημένο σας cd. Χαλαρώστε και μην σκεφτείτε πόση δουλειά σας περιμένει στο γραφείο, δεν θα κερδίσετε κάτι παρά μόνο να αγχωθείτε.

Όσες πάλι πηγαίνετε στη δουλειά σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαβάστε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, μια εφημερίδα, το αγαπημένο σας περιοδικό μόδας ή ακούστε μουσική.

Καλό θα είναι να έχετε καταγράψει από την προηγούμενη ημέρα στο τέλος της εργασίας σας τις εκκρεμότητες που έχετε για την επόμενη ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρείτε και θα εκμεταλλευτείτε τη διαδρομή για τη δουλειά.

Την ώρα της εργασίας δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να τρώτε αλλά και να πίνετε αρκετό νερό για να ενυδατώνεστε. Αποφύγετε να κάθεστε ακίνητες για πολλές ώρες, να σηκώνεστε από το γραφείο σας και να κινήστε όσο περισσότερο μπορείτε. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η βόλτα μέχρι το περίπτερο ή το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες και όχι η μετακίνηση με το ασανσέρ, είναι αρκετά για να διατηρήσουν την ενεργητικότητα και την ευεξία σας. Προσπαθήστε να κάθεστε όσο μπορείτε σε όρθια θέση στην καρέκλα για να αποφύγετε πόνους και προβλήματα με την μέση σας.

Αν βέβαια η εργασία σας έχει διαρκή ορθοστασία, εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να καθίσετε έστω και για λίγο.

Και μην ξεχνάτε ότι το περιβάλλον που εργαζόμαστε είναι πολύ σημαντικό. Διακοσμήστε το γραφείο σας με το δικό σας γούστο, τοποθετήσετε μια κορνίζα με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ή κάποιο αγαπημένο σας αντικείμενο. Διατηρείστε καθαρό το γραφείο σας και ακόμα και όσες είστε λίγο ακατάστατες, βάλτε λίγη τάξη γιατί θα σας βοηθήσει. Μην φεύγετε από την δουλειά αν δεν έχετε τακτοποιήσει το γραφείο σας. Θα πάτε το πρωί και… θα σας πιάσουν τα νεύρα σας με την εικόνα που θα δείτε.

Δείτε ό,τι κάνετε με ευχαρίστηση και να χαμογελάτε. Δοκιμάστε το και οι μέρες σας θα γίνουν καλύτερες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης