Γιατί θεωρείται «υπερτροφή» το ρόδι;

Γιατί θεωρείται «υπερτροφή» το ρόδι;
«Το κατακόκκινο ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή», σημειώνεται στη ιστοσελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι μάς δίνει σπόρους περίπου 3/4 του φλυτζανιού και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, αλλά και σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 13:52