Υπάρχουν τροφές οι οποίες, αν καταναλωθούν μέσα στην ημέρα, έχουν την ιδιότητα να ανοίγουν την όρεξη και να οδηγούν σε περαιτέρω κατανάλωση φαγητού, πέραν του φυσιολογικού. Είναι σημαντικό για όσους επιθυμούν να αυξήσουν το βάρος τους αλλά και για εκείνους που επιδιώκουν απώλεια βάρους να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές οι τροφές, έτσι ώστε να τις καταναλώνουν με την κατάλληλη συχνότητα ανάλογα με τον στόχο τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις σπουδαιότερες τροφές με ορεξιογόνο δράση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Τροφές που περιέχουν μονογλουταμινικό νάτριο (MSG). Τo μονογλουταμινικό νάτριο αποτελεί σύνηθες συντηρητικό τυποποιημένων τροφών, όπως τα πατατάκια, τα κράκερ, το κινεζικό φαγητό και τα έτοιμα γεύματα εμπορίου. Το μονογλουταμινικό νάτριο έχει την ιδιότητα να αυξάνει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης, τα οποία στη συνέχεια πέφτουν γρήγορα, με αποτέλεσμα το άτομο να ζητεί περισσότερη τροφή για να αναπληρώσει την ενέργειά του.

2. Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, όπως η σοκολάτα, τα σιροπιαστά γλυκά, οι πάστες, τα μπισκότα κ.ά. Η ζάχαρη είναι η τροφή εκείνη που ανεβάζει άμεσα τη γλυκόζη στο αίμα και έπειτα τη ρίχνει απότομα. Ως εκ τούτου το άτομο θέλει περισσότερη ζάχαρη για να έχει πάλι…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης