Το ροδόνερο αποτελεί το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες για την εξαφάνιση των ρυτίδων, την εξάλειψη της χαλάρωσης στην περιοχή του λαιμού και  την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά σκευάσματα που είτε περιέχουν σκέτο ροδόνερο είτε αυτό αποτελεί το βασικό συστατικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει όμως και ακόμη μία λύση, η οποία είναι ίσως και πιο αποτελεσματική, αφού μπορείτε να φτιάξετε μόνες φυσικό ροδόνερο και να το απλώνετε στο δέρμα σας σαν λοσιόν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα χρειαστείτε δύο φλιτζάνια ροδοπέταλα με δυνατό άρωμα, τέσσερα φλιτζάνια αποσταγμένο νερό και ένα φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα.

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπουκάλι και, αφού το κλείσετε πολύ καλά, βάλτε το σε ένα σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για μια εβδομάδα. Να το κουνάτε, για να ανακατεύονται τα υλικά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο του καφέ, θα φιλτράρετε το υγρό και θα το βάλετε σε ένα άλλο γυάλινο σκεύος που κλείνει καλά, στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου έξι μήνες και το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να το κλείνετε καλά μετά από κάθε χρήση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης