Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα με την ουλή που αφήνει η καισαρική τομή. Μολονότι αυτή πλέον γίνεται αρκετά χαμηλά στην κοιλιά, σε πολλές περιπτώσεις το σημάδι είναι ορατό, γεγονός που οδηγεί αρκετές γυναίκες να σκέφτονται τη λύση της πλαστικής χειρουργικής.

Για όσες, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να απευθυνθείτε στον πλαστικό χειρουργό, μάθετε ότι η ανάπλαση της τομής μετά την καισαρική αποσκοπεί στην αφαίρεση της ουλής με τη βοήθεια ειδικού νυστεριού ραδιοκυμάτων. Έτσι μειώνονται εντυπωσιακά η κάκωση των ιστών και η αιμορραγία, ενώ το σημαντικότερο είναι η σχεδίαση με απόλυτη ακρίβεια των ορίων του δέρματος που αφαιρείται. Χρησιμοποιούνται υποαλλεργικά λεπτά ράμματα και η τελική ανανέωση του δέρματος γίνεται επίσης με τη χρήση ραδιοκυμάτων, αλλά διαφορετικού είδους.

Συχνά η επέμβαση αυτή συνδυάζεται με την αφαίρεση του τοπικού λίπους στην περιοχή κάτω και γύρω από τον ομφαλό (Mini Tummytuck), έτσι ώστε να αποκτήσετε εκτός από λιγότερα δυσμορφική ουλή και πιο επίπεδη κοιλιά με λιγότερο τοπικό λίπος.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική ή γενική νάρκωση και επισκληρίδιο και δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά το πέρας ενός διαστήματος τριών μηνών και είναι οριστικά