Το λάδι καρύδας αναμφισβήτητα διαθέτει ξεχωριστό άρωμα, ικανό να χαρίζει στο πιάτο μας μια φίνα γεύση και να μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Ποια είναι, όμως, η διατροφική του αξία;

Όσον αφορά στην ποιότητα των λιπαρών του, ως επί το πλείστον διαθέτει κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή λιπαρά που τα συναντάμε στο ζωικό βούτυρο και τα οποία αυξάνουν την «κακή»-LDL χοληστερόλη στο αίμα μας. Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο καρύδας περιέχει κορεσμένα λιπαρά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 82%, ενώ το ζωικό βούτυρο σε ποσοστό 63%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης