Τη διατροφική αξία των ψαριών τη γνωρίζουμε όλοι. Όμως, οι περισσότερες από εμάς πιστεύουν ότι τα καλά ψάρια είναι τα ακριβά, οπότε, λόγω της υψηλής τους τιμής, δεν αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας.
Πρόκειται για λάθος, γιατί οι πρωτεΐνες αρίστης βιολογικής αξίας, οι βιταμίνες, τα σπάνια και πολύτιμα μέταλλα που περιέχουν καθώς και πάρα πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες ωφέλιμες για τον οργανισμό μας αφθονούν κυρίως στα λεγόμενα φθηνά ψάρια.
Τα υποτιμημένα λοιπόν αφρόψαρα με το περισσότερο λίπος αποδεικνύονται οι καλύτεροι προστάτες της καρδιάς μας. «Ναι» λοιπόν στον γαύρο, στη μαρίδα, στη σαρδέλα, στον κολιό, στο σκουμπρί, στην παλαμίδα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ω-3, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των καρδιολογικών νοσημάτων.
