Γιώργος Αρκουλής
 

Διάβασα προσεκτικά χθες στο σάιτ της Athens Voice τη συνέντευξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και σχεδόν γοητεύτηκα με την πεποίθησή του για σκληρή δουλειά και ριζική αλλαγή στα κακώς κείμενα της Αθήνας. Τον δήμο της οποίας θα διεκδικήσει στις δημοτικές εκλογές της προσεχούς άνοιξης. Φυσικά, επρόκειτο για συνέντευξη υπερβολικά αβανταδόρικη, μια και οι ζόρικες ερωτήσεις ήταν ελάχιστες, ενώ τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που πλούτισαν το κείμενο, επιλεγμένα με προσοχή, ώστε σημειολογικά οι εικόνες να παραπέμπουν σε Παράδεισο (ή σχεδόν Παράδεισο). Η βασική φωτό του 40χρονου πολιτικού τον έδειχνε με λευκό πουκάμισο σε κάποιο μπαλκόνι, με φόντο απλωμένη άποψη Αθήνας με απίστευτα καθαρό ορίζοντα.
Φυσικά, η επιλογή ήταν στο πρόγραμμα, μια και το βοριαδάκι είχε αναχαιτίσει εντελώς το νέφος! Μια δεύτερη εικόνα έδειχνε τον γόνο της φαμίλιας των Μητσοτάκηδων να στέκεται στη μέση στενού δρόμου του κέντρου με σταματημένα (στο βάθος) τα αυτοκίνητα από κόκκινο φανάρι, ενώ η τριπλή σειρά παρκαρίσματος δεξιά και αριστερά ήταν απούσα. Και επειδή, όπως φαίνεται, τις ψήφους της νεολαίας τις θεωρεί εύκολες, ιδού ενσταντανέ με τον γιο του αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη να αλλάζει χειραψία με έναν καθιστό – σε καρέκλα επί του πεζοδρομίου – θαμώνα τρίτης ηλικίας κάτω από πινακίδα «Ουζερί». Πλάι, ένας άλλος γέροντας είχε το βλέμμα του επιδεικτικά αλλού, λες και οι πρόγονοί του ανήκαν στο δόγμα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», αλλά, εντάξει, πλάκα κάνω. Άλλωστε, ο δεύτερος πιο βρόμικος δήμος της χώρας (πίσω από τον Πειραιά…) δεν χρειάζεται ιδεολογίες και κομματισμούς για να προχωρήσει.
Οι παραβατικές πράξεις και τα εγκλήματα που σχεδόν καθημερινά προκύπτουν πέριξ της Ομονοίας είναι που καίνε την πόλη, οι κλοπές και οι ορδές των αστέγων που κοιμούνται στα πάρκα και στα βρόμικα πεζοδρόμια κ.λπ. Εικόνες που απέφυγε στο σεργιάνι του ο περιφερειάρχης. Όλα αυτά είναι που πρέπει να απασχολούν για γερό μπρα ντε φερ τον πολύτεκνο (και μπράβο του) γιο της Ντόρας, στην περίπτωση που νικήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης