Γιώργος Αρκουλής

Νέος άνεμος αισιοδοξίας φυσάει εδώ και λίγες μέρες πάνω από την εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα και οφείλω να ομολογήσω πως δεν πρόκειται να πλήξουμε με την εκ νέου παρουσία στην χώρα μας του Ουρουγουανού «μάγου» Γουσταύου Πογέτ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος, φαίνεται καθαρά πως ξεκινάει την καριέρα του ως εκλεκτός της συντεχνίας που ονομάζεται ΕΠΟ, με φρέσκες ιδέες. ‘Ηδη κάποιες από τις επιλογές του σε ποδοσφαιριστές δείχνουν βιασύνη, αλλά ας περιμένουμε τα γεγονότα – άλλωστε τα παιδιά δεν φταίνε σε κάτι.

Ακολούθως, ο κόουτς -όπως διάβασα- έχει προτείνει ως έδρα της εθνικήςμας ομάδας το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο μπορεί να μην θεωρείται σύγχρονο, αλλά -ας μη ξεχνάμε- διαθέτει μακρά ιστορίαστο ελληνικό ποδόσφαιρο  (πορεία προς το Γουέμπλεϊ, νίκη επί της ΕΣΣΔ και πρόκριση σε σπουδαία διοργάνωση, την ήττα της Σάντος και του Πελέ από τους «ερυθρούς» του «Θρύλου» και φυσικά την  σχεδόν 25ετή παρουσία εκε΄θι του Μίμη Δομάζου, του φερόμενου και ως ‘στρα5τηγού’ στο άθλημα).

Το ότι με ένα νέο γερό μποφόρ το γήπεδο μπορεί να χάσει και πάλι το σκέπαστρο, δεν έχει και πολλή σημασία – καλοκαίρι πλησιάζει και ο ήλιος χρειάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, χωρίς πλάκα, το γήπεδο που φέρει τον τίτλο  «Απόστολος Νικολαϊδης», δηλαδή του «σφαγέα» του μεγαλύτερου ταλέντου όλων των εποχών ‘Αγγελου Μεσσάρη, είναι αδύνατο να φιλοξενήσει περισσότερους από 16.000 θεατές, όταν -λέμε όταν- ο Πογέτ θα οδηγεί την ομάδαμας σε ζηλευτά ύψη απόδοσης και βαθμοσυλλογής. Ούτε βεβαίως διαθέτει πάρκινγκ (υπόγειο ή ανώγειο…) χωρητικότητας άνω των 150 οχημάτων, με την παροχή υπηρεσιών για ένα δίωρο να κρίνεται αρκετά τσουχτερή για τις τσέπες των φιλάθλων.

Περίπτωση επιθυμίας του γηπέδου του ΠΑΟ από τον Πογέτ με το σκεπτικό ότι η ομάδα μας θα οπλιστεί με πανίσχυρη έδρα, ικανοποιεί μόνο το σκεπτικό ηλιθίων. Οπότε, αναρωτιέται κάποιος με σχετική νποημοσύνη:

-Γιατί στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όχι σε εκείνο Νικαίας – Κορυδαλλού (έδρα της Προοδευτικής), ή του δημοτικού σταδίου  στον Ταύρο. Πως νομίζετε ο Φωστήρας ονομάστηκε «φονέας των γιγάντων»;

Να θυμίσω ότι στον Ταύρο νίκησε Ολυμπιακό, αλλά στο Καραϊσκάκη την ίδια περίοδο συνετρίβη με ένα ξεγυρισμένο 11-0 από τον Ολυμπιακό και από τότε ζει με τις αναμνήσεις του…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης